Terug

Terugblik Jaarvergadering 15 juni 2019

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland plaatsgevonden.

Er waren 13 afgevaardigden van de 20 aanwezig, voldoende quorum om besluiten te nemen, maar niet de tweederdemeerderheid die nodig is voor het nemen van besluiten over Statutenwijzigingen. Hiervoor zal op korte termijn een extra Bondsvergadering worden uitgeschreven.

Notulen en jaarverslagen

Notulen, besluiten- en actielijst van de Bondsvergadering van 2 februari 2019 werden vastgesteld. Daarnaast werden de Jaarverslagen goedgekeurd.

Beleid

Het Meerjarenbeleidsplan inclusief Jaarplan 2020 werd vastgesteld. Het voorstel bestuurlijke vernieuwing werd gesteund door de vergadering en zal formeel goedgekeurd worden op de extra bondsvergadering (zie boven).

De notitie van het bondsbestuur over het aanmelden van alle leden door verenigingen, ter informatie voorgelegd aan de Jaarvergadering, werd ook besproken. De komende periode zal worden gewerkt aan een plan van aanpak dat vanaf de zomer ten uitvoer wordt gebracht.

Het voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 is door de Jaarvergadering niet aangenomen.

Financiën

De Jaarrekening 2018 en de begroting 2020 werden goedgekeurd. Ook de contributietarieven voor 2020 (verhoging conform voorgestelde indexering) werden vastgesteld.

Verkiezingen

Bondsbestuur Begin april is de vacature bestuurslid uitgezet. Uit de ontvangen reacties is een kandidaat geselecteerd waar een gesprek mee is geweest, maar die niet geresulteerd heeft in een voordracht aan de Jaarvergadering.

Ton Wijers was definitief aftredend en werd tijdens de Jaarvergadering in het zonnetje gezet door zijn medebestuursleden als dank voor zijn inzet en werk de afgelopen jaren.

Commissies Bij de commissies werden Erik Ligtvoet (Reglementscommissie), Jos Esveld, Barend Sol en Vincent Ong (Commissie van Beroep), unaniem herkozen.

Tevens werd een aantal Reglementswijzigingen aangenomen. Alle stukken van de Jaarvergadering kunt u vinden op: www.badminton.nl.

Foto's Badminton Nederland

Edzu2738
Img 4834
Img 4829

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×