Terug

Topbadminton tijdens 42e Carlton International Youth Tournament in Hoensbroek

Tussen kerst en nieuwjaar vindt het jaarlijkse topbadminton evenement van BC Victoria plaats, het Carlton International Youth Tournament. Van 28 december tot en met 30 december kan er genoten worden van jeugdbadminton op niveau.

Ook dit jaar kent het toernooi weer een breed deelnemersveld;  bijna 450 jeugdspelers tussen de 10 en 18 jaar uit ruim 15 landen, waaronder landen als Thailand, Rusland en Israël, zullen drie dagen in Hoensbroek aanwezig zijn voor een van Europa's grootste toptoernooien op jeugdniveau. Traditioneel zijn er veel groepen uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en natuurlijk Nederland. Opvallend is de toename aan deelnemers in de jongste categorie en het teruglopen van de deelname van de oudste categorie. Jonge spelers lijker sneller toernooien op niveau te gaan spelen, terwijl de oudere jeugd steeds sneller de sprong maakt naar de seniorentoernooien. 

 Het toernooi is bekend en geliefd om zijn speciale opzet en programma. Gedurende twee dagen zal er in vier sporthallen gestreden gaan worden om de winst van het individuele toernooi. Het toernooi bestaat uit vijf leeftijdscategorieën, uiteenlopend van 'onder 11 jaar' tot 'onder 19 jaar'. Voor de spelers die zich niet kwalificeren voor de halve finales wordt op de tweede dag een dubbeltoernooi georganiseerd, zodat iedere speler gegarandeerd is van veel wedstrijden. Op de derde dag wordt er afgesloten met een teamtoernooi in vijf verschillende leeftijdsklassen. De editie van 2018 is de 42e editie; Al 42 jaar lang heeft BC Victoria de internationale jeugdtoppers naar Hoensbroek kunnen trekken voor dit evenement. 

Een groep van 6 vrijwilligers is gedurende het hele jaar aan de slag om het toernooi te organiseren; tijdens de toernooidagen zijn dit maar liefst 25 vrijwilligers die zich tot het uiterste inspannen om het toernooi optimaal te laten verlopen voor de deelnemers en coaches. De ambitie is om dit nog vele jaren te kunnen voortzetten. Het absolute hoogtepunt van het toernooi zijn de finale wedstrijden van het  individuele toernooi die op 29-12-2018 vanaf het middaguur zullen beginnen in Sporthal 'In de Biessen' in Hoensbroek, de thuishaven van BC Victoria. 

Wij nodigen hierbij alle pers en andere geïnteresseerden van harte uit om samen met ons te komen genieten van badminton op hoog internationaal jeugdniveau. Voor vragen over het toernooi of over de organisatie kan er contact opgenomen worden met toernooileider Tom van de Berg of Rene van Bavel, via tournament@bcvictoria.nl

 BC Victoria

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×