Terug

Tweede plek voor koppel Arends/Piek op Yonex Dutch Open

Jacco Arends en Selena Piek zijn er helaas niet in geslaagd om de titel in het gemengddubbel te veroveren op de Yonex Dutch Open 2017.

In een goed gevuld Topsportcentrum Almere verloor het Oranje-duo met 21-17 en 21-18 van Marcus Ellis/Lauren Smith uit Engeland.

Arends en Piek, als zesde geplaatst, scoorden de eerste punten van de partij, maar keken vervolgens constant tegen een achterstand aan. Uiteindelijk wonnen Ellis en Smith de eerste game met 21-17. In het begin van de tweede game waren de Nederlanders het even kwijt en stond het bij de interval 11-4. Jacco Arends en Selena Piek knokten zich daarna sterk terug in de wedstrijd, maar kwamen helaas net te kort om geschiedenis te schrijven; 21-18.

Topfavoriet

De Japanse topfavoriet en voormalig nummer twee van de wereld Kento Momota, veroverde zoals verwacht de titel in het mannenenkelspel. Hij won de finale tegen zijn landgenoot Yu Igarashi met 21-10 en 21-12. Titelverdedigster in het vrouwenenkel Beiwen Zhang wist haar titel te prolongeren door Michelle Li uit Canada in twee games te verslaan. Het werd in Almere 21-16 en 21-14 voor de Amerikaanse. Het was tevens voor Zhang de derde titel in vier jaar op de Yonex Dutch Open.

In het vrouwendubbel zorgde het ongeplaatste koppel Della Destiara Haris/Rizki Amelia Pradipta voor een grote stunt. In een volledig Indonesische finale waren zij met 21-17 en 21-16 de betere van het als eerste geplaatste duo Anggia Shitta Awanda/Ni Ketut Mahadewi Istarani.

De titel in het mannendubbel werd een prooi voor Liao Min Chun/Cheng Heng Su (Taiwan) door met 24-22 en 21-18 te winnen van de als tweede geplaatste Japanners Takuto Inoue en Yuki Kaneko.

Kijk voor alle uitslagen op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=8D30BB85-24FF-44F0-AE76-65A3CFF9D9FD

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×