Terug

Tweede prijs voor dubbels Piek/Seinen en Maas/Tabeling op Yonex Dutch Open

De Nederlandse dubbels Jelle Maas/Robin Tabeling en Selena Piek/Cheryl Seinen zijn er net niet in geslaagd om de titel te veroveren op de Yonex Dutch Open. In een goed gevuld Topsportcentrum Almere gingen beide koppels in de finale strijdend ten onder en moesten genoegen nemen met een tweede plaats.

In het mannendubbel traden Jelle Maas en Robin Tabeling, als vijfde geplaatst, in de finale aan een tegen Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/Ade Yusuf Santoso uit Indonesië. De winnaars van 2013 en tevens de nummers twee van de plaatsingslijst. In de eerste game ging het lang gelijk op maar wonnen de Indonesiërs met 21-19. De tweede game was lange tijd een kopie van de openingsgame en Maas/Tabeling lieten de Aziaten niet begaan. Bij een stand van 16-16 sloegen de Nederlanders een gaatje en trokken dit met 21-17 over de streep. 

In de beslissende derde game schoten de Indonesiërs uit de startblokken. Voor Maas en Tabeling, de huidige nummer 28 van de wereld, ging het iets te snel en ze keken voortdurend tegen een achterstand aan. Uiteindelijk grepen de Aziaten met 21-11 de winst. 

Vrouwendubbel

Selena Piek en Cheryl Seinen speelden in de finale tegen de Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva (nummers twaalf van de wereld). Piek won het toernooi in 2012 met Iris Tabeling en twee jaar later met Eefje Muskens. Maar ook het Bulgaarse koppel, de huidige Europees kampioen, wist de Yonex Dutch Open al eens op hun naam te schrijven. 

In de eerste game namen Nederlandse vrouwen kleine voorsprong, maar al snel waren de rollen omgedraaid en stond het 11-6 voor de Bulgaarse speelsters. Uiteindelijk werd het 21-17 in de eerste game. In de tweede game kwam Piek/Seinen beter uit te startblokken en leidde bij de interval met 11-9. Daarna schakelde de Stoeva’s echter een versnelling hoger en moesten de Oranje-vrouwen zich met 21-18 gewonnen geven. 

Enkelspelen

In het vrouwenenkel was de titel voor de als eerste geplaatste Deense Mia Blichfeldt. In de finale tegen Qi Xuefei uit China won de nummer 20 van de wereld met 21-16 en 21-18. Sourabh Verma uit India greep de titel in het mannenenkel door met 21-19 en 21-13 te winnen van June Wei Cheam uit Maleisië. 

Marcus Ellis/Lauren Smith uit Engeland prolongeerde hun titel in het gemendgdubbel op de Yonex Dutch Open. In de eindstrijd waren ze met tweemaal 21-15 te sterk voor het Franse koppel tegen Thom Gicquel/Delphine Delrue. 

Kijk hier voor alle uitslagen.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×