Terug

Jille en van der Aar nipt onderuit in prachtige halve finale in Wateringen

Het was op zaterdagmiddag de confrontatie waar badmintonnend Nederland naar uitkeek. De halve finale tussen de jonge Nederlandse talenten Debora Jille en Imke van der Aar. Zij verloren echter de confrontatie nipt van de Taiwanese topdames Cheng en Chang. Maar Cheng en Chang zullen nog wel eens terugdenken aan deze wedstrijd; want het was een ware Close Call.

Jille en van der Aar redden het dus net niet tegen de ervaren Taiwanese dames Cheng en Chang. Het werd 21-19, 22-20. "Discipline...., dat is er wat bij ons aan het slot ontbrak," zo zei het Nederlandse tweetal nadat ze uitvoerig met hun coach de wedstrijd hadden nagepraat. 

foto: Een prima wedstrijd voor Debora Jille en Imke van der Aar. Nét niet, was het helaas vandaag.


Knap was dat Jille en van der Aar in de tweede game terugkwamen van een 20-17 achterstand waarbij op 20-18 met afstand de mooiste rally van de dag (en misschien zelfs van het toernooi!) werd gespeeld. De twee jonge Nederlandse talenten wisten daarmee nog heel even in de wedstrijd te blijven.

foto: De Taiwanese dames hadden zeker geen walk-over. Technisch en tactisch overleg was bitter noodzakelijk om te voorkomen dat de twee Nederlandse speelsters Jille en Van der Aar voor een megaverrassing zouden zorgen...


Volop genieten voor het publiek. En ook voor de ouders van het Nederlandse koppel dat tot aan het eind van de wedstrijd mocht hopen op een derde game en misschien zelfs wel op een megasensatie.

Maar er was ook emotie. 

Van een heel andere aard.

Uitreiking van de 1e Erik Meijs Award

Tussen de kwart- en halve finales in werd onder leiding van toernooidirecteur Paul de Graaf aandacht gevraagd voor de eerste uitreiking van de Erik Meijs Award, een trofee voor een opvallend sportieve speler. De Award is in het leven geroepen om de vorig jaar bij een auto-ongeluk omgekomen Nederlandse topspeler blijvend te eren.

foto: De zus, vader en moeder van Erik Meijs waren speciaal naar Wateringen gekomen. Vorig jaar speelde hun zoon Erik nog hier. Een emotioneel moment dus. Rechts staat Toby Penty die als eerste de Erik Meijs Award in ontvangst mag nemen. Toernooidirecteur Paul de Graaf: "We maken hier een blijvende Award van. Erik Meijs zal voor altijd in onze gedachten blijven."


De ouders van Erik Meijs waren aanwezig in de goed gevulde Velohal in Wateringen. Zij gaven de Award aan de Britse Toby Penty, die zeer vereerd was om deze bijzondere Award als eerste te mogen ontvangen. Toby en Erik kenden elkaar al jaren van het internationale circuit en hebben in het verleden ook al meerdere malen tegen elkaar gespeeld.

Prima sfeer

De zaterdag van de 19e Victor Dutch International werd gekenmerkt door een prima sfeer. De organisatie kan ook tevreden zijn over het aantal bezoekers. Immers, de temperaturen buiten stegen ook (lente!) maar toch kozen veel badmintonliefhebbers er voor om te komen genieten van de wedstrijden in de Velohal.

Finaledag

Zondag 15 april vinden de finales plaats. De Velohal in Wateringen is dan vanaf 12.00 uur het toneel van 5 finales.

Kijk voor meer informatie op de site van de Dutch International.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×