Terug

Uitvoeringsregelingen Nationale Ranglijst en Nationale Ranglijst Jeugd

Het Bondsbestuur heeft op 5 augustus 2017 de Uitvoeringsregelingen Nationale Ranglijst Badminton en Nationale Ranglijst Jeugd Badminton 2017/2018 goedgekeurd.

Achtergrond voor de nieuwe Uitvoeringsregelingen is dat in de berekeningen van het resultaat tot nu toe het in sommige situaties mogelijk was punten voor de ranglijst te behalen, zonder ook maar één partij in het evenement te hebben gespeeld. De Landelijke Commissie Wedstrijdwezen (LCW) beschouwde dat als onwenselijk en Visual Reality heeft daarop het ranglijstprogramma aangepast. In de voorstellen is in paragraaf 4 (Plaats op de ranglijst) opgenomen hoe het resultaat in een toernooi wordt bepaald, waarvoor het begrip ranglijstscore is ingevoerd. Deze bepaling voldoet aan de eis dat alleen een ranglijstscore wordt behaald als tenminste één partij in het toernooi is begonnen (zie lid 5 en 6).

In de nieuw opgenomen alinea “Bepaling ranglijstscores in een toernooi” is expliciet opgeschreven hoe de berekening nu verloopt. De berekening is conform het huidige ranglijstprogramma.

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Jeugd Badminton

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×