Terug

Verslag 54ste FZ Forza Master AMOR-toernooi

In het weekend van 22 en 23 februari vond voor de 54ste keer het Master AMOR-toernooi plaats. In het sportcentrum van de ACLO namen 203 badmintonners het in verschillende categorieën tegen elkaar op.

Het toernooi maakt deel uit van het Master Circuit van Badminton Nederland en de organisatie kijkt terug op een succesvolle editie.

Gemengddubbel

In het gemengd dubbelspel maakten Jim Middelburg/Myke Halkema en Aram Mahmoud/Rosalie Teuben hun opwachting. Het duo Middelburg/ Halkema nam snel een voorsprong van 11-5 en gaf dit vervolgens niet meer weg, de eerste game werd dan ook gewonnen met 21-14. Ook in de tweede game wisten Middelburg en Halkema een voorsprong te pakken en ook de tweede game werd gewonnen met 21-17.

Vrouwenenkel

In de dames enkelfinale mochten de dubbelpartners Meike Versteeg en Jaymie Laurens het eerst tegen elkaar opnemen. Na een 4-4 gelijk stand in de eerste game sloeg Laurens haar eerste gaatje tot 4-8 waarna ze deze voorsprong langzaam verder uitbouwde en de game met 10-21 op haar naam schreef. Ook in de tweede game werden de punten eerst gelijk verdeeld tot 5-5, waarna Laurens opnieuw een gaatje sloeg naar 14-6, ze gaf vervolgens deze voorsprong niet meer uit handen en wist ook de tweede game te winnen met 16-21.

Mannenenkel

In het mannenenkelspel namen de nummers een, Aram Mahmoud, en twee, Dennis Koppen, van de plaatsingslijst het tegen elkaar op. De eerste game ging gelijk op tot een score van 6-6, Koppen nam hierna een kleine voorsprong van 6-9. Mahmoud kwam weer terug en wist de stand te brengen op 11-11 waarna het een paar punten gelijk op ging. De winst in de game ging vervolgens met 21-15 naar Mahmoud.

Ook in de tweede game gingen de eerste punten gelijk op waarna Mahmoud een voorsprong van 5-9 wist te pakken, ondanks de vele acrobatische sprongen van Koppen bleef de voorsprong van Mahmoud rond de 5 punten in stand. De voorsprong werd vervolgens verder uitgebreid en Mahmoud wist te winnen met 21-11 in deze tweede game. De favorietenrol heeft hij dan ook meer dan waargemaakt door voor het derde jaar op rij de mannenenkel finale op zijn naam te schrijven.

Vrouwendubbel

De vrouwendubbel finale ging tussen Myke Halkema/Dorien Lups en Jaymie Laurens/Meike Versteeg. In de eerste game waren de dames zeer aan elkaar gewaagd en dit was dan ook terug te zien in de score. De game werd uiteindelijk gewonnen door Jaymie Laurens/Meike Versteeg met score van 23-25.

In de tweede game ging de eerste helft opnieuw gelijk op waarna Laurens en Versteeg een voorsprong pakten van 17-13. Lups en Halkema gaven zich nog niet gewonnen en knokten zich terug tot 19-18, waarna ze toch net te kort kwamen en de winst met 21-18 aan Laurens/Versteeg moesten laten.

Mannendubbel

Het ongeplaatste koppel Jim Middelburg/Dion Rovers mocht het in de mannendubbel finale opnemen tegen de nummers 1 van de plaatsingslijst Dennis Koppen/Denzell van Soerland. Na een sterke wedstrijd wisten ze de finale te winnen in twee games; 16-21 18-21.

Uitslagen finalepartijen:

Gemengddubbel Master:

Jim Middelburg/Myke Halkema – Aram Mahmoud/Rosalie Teuben 21-14 21-17

Vrouwenenkel Master:

Meike Versteeg – Jaymie Laurens 10-21 16-21

Mannenenkel Master:

Aram Mahmoud – Dennis Koppen 21-15 21-11

Vrouwendubbel Master:

Myke Halkema/Dorien Lups – Jaymie Laurens/Meike Versteeg 23-25 18-21

Mannendubbel Master:

Dennis Koppen/Denzell van Soerland – Jim Middelburg/Dion Rovers 16-21 18-21

Via De Stichting AMOR-toernooi

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×