Terug

Mahmoud grote winnaar bij Master Finals in Den Haag

Op 19 en 20 mei werden bij BC Drop Shot in Den Haag voor de tweede keer de Master Finals gespeeld. In de singles ging de overwinning naar Aram Mahmoud en Ieva Pope.

Zij sluiten daarmee een succesvolle Mastercyclus af met verdiende winst in de play-offs. Aram Mahmoud was in alle opzichten de grote winnaar van het weekend.

In de mannenfinale toonde de als eerste geplaatste Mahmoud hoe sterk hij dit seizoen staat te spelen: Niels Veenstra (tweede geplaatst) werd met twee keer 21-13 verslagen. Ook de damesfinale ging tussen de hoogst geplaatste speelsters: Ieva Pope en Mieke Versteeg. De eerste won in een spannende driesetter (21-10,18-21, 21-11).

Mahmoud en Pope verdienden met hun eindoverwinning 400 Euro.

Dubbels

Ook in de dubbels werden de Master Finals gespeeld. Mahmoud was in de dubbel ook succesvol met zijn partner Saied Taki. Bij de dames won het koppel Van der Aar/Halkema. In de mix ging de winst naar het duo Middelburg/Halkema. Deze koppels mochten 400 Euro onderling verdelen.

Super Final

Het toernooi bij BC Drop Shot heeft een bijzonder concept waarbij aan het eind van de dag de winnaars van de Master Finals een ‘Super Final’ spelen tegen de winnaars van de 1-categorie van het Grand Prix-toernooi dat gelijktijdig wordt gespeeld.

Ook dit levert interessante partijen op. Opnieuw pakte Mahmoud hier de prijs door in de finale Dennis Koppen te verslaan.

Bij de dames versloeg Ya Lan Chang de winnares van de Master Finals. Het is voor haar inmiddels de derde overwinning op rij in de Grand Prix. Ook vorig jaar won zijn de Super Final. In de dubbels ging de winst naar de koppels Middelburg/Muns (winnaars van de Grand Prix), Van der Aar/Halkema en Middelburg/Halkema. Ook hier lag 300 Euro op de winnaars te wachten.