Terug

Verslag Mixed Recreanten Team Toernooi (MRTT) 13 oktober 2019

Warm weer is voorspeld op deze finaledag bij de Yonex Dutch Open. Dat geldt dan eveneens voor de recreatieve badmintonners die in de breedtesporthal meespelen met het MRTT 2019.

Vanaf kwart over acht begint de binnenkomst in de sporthal en na de ontvangst gaan veel teams direct richting het sportcafé voor koffie en/of thee. Ook hier zien we dat teams koek of taart meenemen als aangenaam verpozen.

Ondertussen heeft de organisatie de zaal aangepast en de overige werkzaamheden uitgevoerd om de shuttles te kunnen slaan. 36 teams met ruim 170 spelers staan klaar en naar de verwelkoming van de toernooileider te luisteren om direct na het geluid van de toeter met het spel te beginnen.

Vrijwel direct weet iedereen, ook de nieuwe deelnemers, hoe de organisatie het spelen en wisselen wil hebben en de cijfers van de uitslagen moeten worden ingevuld.

In de loop van de ochtend blijkt het in de zaal warmer te worden, maar dat geldt voor het gehele complex. In de middag kunnen de wedstrijdspelers ook tussendoor kijken naar de finalepartijen. Dat geldt nog meer voor de tweede partij de mixed-dubbel van Robin Tabeling en Selena Piek. Een wedstrijd die helaas door de meesten niet geheel kan worden afgekeken door de eigen wedstrijden. Een reden om het bereiken van de eerste plaats ook in onze zaal om te roepen.

De temperatuur blijft oplopen in de hal en meer en meer rode gezichten worden zichtbaar, maar de inzet blijft goed. Een hele goede sfeer in de zaal die ook iedere bezoeker ervaart, waarmee ‘het dagje uit’ als sterker wordt ervaren. Dat vertellen de deelnemers ons regelmatig bij onze gesprekjes in de zaal of als ze bij de wedstrijdtafel komen.

Even na 16:00 uur zijn de laatste shuttles geslagen en wordt de uitreiking van de prijzen aangekondigd. Kees begint als eerste de deelnemersgroep te complimenteren voor de prima sfeer in de hal, die door hun inzet en spelplezier op en tussen de banen gegroeid is. Hulde daarvoor.

Als verrassing is voor de prijsuitreiking Michel Bezuijen, voorzitter van Badminton Nederland, gevraagd. Na een begroeting gaat deze over tot het benoemen van de drie teams die allen hetzelfde aantal punten hebben behaald, zijnde Almere 1, ABC Satria 1 en DWAC 1. Elke speler van het team krijgt een flesje wijn.

Klik hier voor eindstand MRTT 2019.

Tot slot bedankt Kees alle aanwezigen en hoopt hij hen graag weer terug te zien bij een van de toernooien.

Via Kees en Marco Jansma

Almere 1
Dwac 1
Abc Satria 1

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×