Terug

Wouter Ypma gestart als Integrity Manager

Op 3 april jl. is Wouter Ypma gestart als Integrity Manager voor Badminton Nederland. De Integrity Manager wordt hét aanspreekpunt voor het bestuur/de directie van BN en zal starten met het ontwikkelen van een goed plan van aanpak op integriteit en daarna ook de uitvoering hiervan in gang gaan zetten. Dit alles met het doel bij te dragen aan het bevorderen van een eerlijke, veilige en schone sport, het tegengaan van integriteitsschendingen en het signaleren en beperken van integriteitsrisico’s binnen de sportbond. Ook zorgt de integriteitsmanager samen met directie voor een zorgvuldige behandeling van incidenten en meldingen vanuit de verantwoordelijkheid van de sportbond.

De Integrity manager wordt mogelijk gemaakt met behulp van subsidie vanuit het Ministerie van VWS en wordt door NOC*NSF opgeleid en programmatisch aangestuurd. In totaal zijn er 9 Integrity Managers aangesteld die ook regelmatig met elkaar in contact staan om kennis te delen, samen bij te dragen aan ontwikkeling van collectieve ondersteuningsinstrumenten en input geven aan NOC*NSF voor nieuw beleid.

Wouter is te bereiken via het e-mailadres integriteit@badminton.nl indien er behoefte is om met hem contact op te nemen. Wij wensen Wouter veel succes en plezier bij zijn werkzaamheden.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×