Terug

Zeven medailles voor Nederlandse ploeg op WVK 2023

Op de Wereld Veteranen Kampioenschappen (WVK) 2023 in Zuid-Korea heeft de Nederlandse ploeg maar liefst zeven medailles in de wacht gesleept, waaronder tweemaal goud.

(Verslag Sandra Kroon)

2 x goud! 3 x zilver! 2 x brons!

Maandag 11 september jl. startte in Jeonju in Zuid-Korea de World Senior Championships 2023.

Zo’n 1260 spelers in de leeftijden 35+ t/m 75+ waren uit alle delen van de wereld naar Azië afgereisd voor de strijd om de wereldtitels. Ook Nederland was met een kleine delegatie aanwezig welke bestond uit Ronny Baedi, Grace Kakiay, Sandra Kroon, Ineke Lotgering, Elke Nijsse-Drews, Rick Paap, Uun Santosa, Harro Sterrenburg, Stephen Tjoa, Georgy Trouerbach, Jeannette van der Werff, Marielle van der Woerdt, plus de nodige support van familieleden.

Het toernooi vond plaats in de hallen Hwasan Indoor Stadium en Jeonju Indoor Badminton Hall en werd gespeeld van maandag 11 september 2023 t/m zondag 17 september 2023.

De finaledag op zondag 17 september jl. startte al in alle vroegte om 09.00 uur. Jeannette (3-4 geplaatst) was de eerste die ook op die tijd de baan op ging voor de finale in het WS60 tegen de als nr. 1 geplaatste Xin Zhou uit Hong Kong China. Niet eerder hadden de dames elkaar op een WK ontmoet maar Jeannette startte uitstekend met een 21-15 winst in de 1e game. In de 2e game werd het nog behoorlijk spannend, maar met 21-19 haalde de Jeannette de winst, en de wereldtitel binnen.

Vrijwel direct daarna én op de televisie-baan (met close-ups, replay, commentatoren, etc.) was de finale in het WS45 van Georgy (1e geplaatst) tegen Renu Chandrika de Silva Hettiarachchige (3-4) uit Sri Lanka. Georgy had het hele toernooi nog geen game afgestaan en ook deze wedstrijd had de tegenstandster weinig in te brengen. Met 14 en 13 haalde ook Georgy de winst, en de wereldtitel binnen. Dat was dus al het 2e goud voor NL zo halverwege de ochtend.

In de finale van het WD55 konden Elke en Tanja (2e geplaatst) het niet bolwerken tegen de Koreaanse dames Gil Soon Chung en So Young Chung (1e geplaatst) en moesten met 6 en 11 de winst aan het Koreaanse koppel laten. Maar wel met zilver in the pocket!

In de eerste partij na de medaille-uitreikingen van de ochtendsessie speelde Jeannette opnieuw een finale en wel in het XD 60 (met Deense partner Jan Petersen) tegen de al eerder genoemde Xin Zhou en haar Chinese partner Guo Bao Xiong, die 5-8 geplaatst waren. Jeannette en Jan, 1e geplaatst, hadden trouwens ook de eer om op de tv-baan te spelen. Na een zeer spannende wedstrijd werd er nipt in de 3e game verloren en was een mooi zilver het eindresultaat.

Tot slot troffen Uun en zijn Indonesische partner Simbarsono Sutanto (5-8 geplaatst) in de finale van het MD60 het als 1e geplaatste Zweeds/Deense koppel Jan-Eric Antonson en Jan Petersen (inderdaad de mixpartner van Jeannette). Ook in de wedstrijd van Uun waren 3 games nodig maar Antonson en Petersen trokken uiteindelijk de winst naar zich toe. Een zilveren medaille (in de 60!) voor Uun.

Hieronder een overzicht van de medaillewinnaars.

Goud
Jeannette van der Werff (WS 60)
Georgy Trouerbach (WS 45)

Zilver
Uun Santosa en Simbarsono Sutanto (Indonesië) - (MD 60)
Elke Nijsse-Drews en Tanja Eberl (Duitsland) - (WD 55)
Jeannette van der Werff en Jan Bertram Petersen (Denemarken) - (XD 60)

Brons
Georgy Trouerbach en Marielle van der Woerdt (WD 45)
Marielle van der Woerdt (WS 50)

De huldiging van alle medaillewinnaars zal plaats vinden op zaterdag 14 oktober a.s. vlak voor de halve finales van de Yonex Dutch Open 2023 in De Maaspoort te Den Bosch.

Bekijk hier de uitslagen en de winnaars.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×