Terug

Uitleg NBBJ 2022

Bij het schrijven van dit stukje realiseer ik mij dat we op dinsdag 06 september alweer het nieuwe NBBJ badminton seizoengaan opstarten.

Regelmatig verschijnt er op deze site een stukje van de NBBJ maar wat is de NBBJ nu dan wel, waar komen ze vandaan en waar staan ze voor? Onderstaand een korte impressie.

Ergens in de jaren ’90 zijn landelijk de jeugdselecties van de toenmalige Districten opgezet, hierbij met name te noemen de District jeugdselectie (DJS) van de provincie Noord-Brabant.


Na een aantal naamsveranderingen o.a. RTC Boxtel is dit in 2008 geformaliseerd in een stichting NBBJ oftewel Noord-Brabantse Badminton Jeugdselectie. Vele badminton toppers zowel nationaal als internationaal zijn begonnen bij bovengenoemde jeugdselecties en hebben hun basis om door te groeien daar verkregen. De inzet van de NBBJ is met name spelers door extra kwalitatieve en kwantitatieve trainingen te geven betere clubspelers te maken met een mogelijke voortgang richting topsport. Door Badminton Nederland is middels certificering de hoogste status van een 2 sterren badmintonschool verkregen en zijn we er ook trots op dat we de naam van onze hoofdsponsor Dunlop hebben kunnen koppelen aan de NBBJ Er wordt o.l.v. gelicenseerde trainers gedurende 35 weken op de dinsdag, 2 uur specifieke training gegeven waarbij de onderdelen techniek en tactiek voorop staan met uiteraard een rode fysieke draad. De locatie is Sportcentrum de Braken, de Braken 1a te Boxtel. Spelers blijven uiteraard gewoon lid van hun eigen vereniging, trainen en spelen daar ook hun kompetitie. Buiten dat neemt de NBBJ Dunlop Badmintonschool collectief deel aan 5 tot 6 toernooien waarbij altijd trainers aanwezig zijn om te begeleiden danwel te coachen. Om lid te worden van de NBBJ zijn er diverse mogelijkheden; a) Deelname aan de jaarlijkse kringtraining met een eventuele voordracht van betrokken kringtrainer

b) Scouten door de NBBJ trainersstaf tijdens kompetitie wedstrijden en of toernooien. c) Scouten na uitnodiging bij een vereniging.

d) Individuele voordracht door trainers, bestuurders van een vereniging.

e) Individuele voordracht door ouders.

Indien b t/m e van toepassing is worden er in overleg 2 voorspeelmomenten gepland met aansluitend een evaluatie.

Basis criteria: Voldoende algemene fysieke gesteldheid Voldoende algemene motoriek Voldoende oog/hand coördinatie Voldoende gebruik basis en of duimgrip Positieve attitude om te verbeteren Bereidheid om het programma van de NBBJ te volgen

Kom een keer kijken in Boxtel of, Inlichtingen:

via Leon Florentinus (hoofdtrainer) hoofdtrainer@nbbj.nl

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×