Terug

90 jaar Badminton Nederland

Wie herinnert zich de Speel Badminton Krant nog? Of de bouw van de Blokhoeve begin jaren '80 van de vorige eeuw? Weet jij hoe badmintonmode er 60 jaar geleden uit zag? Voor dit blog dook ik ons archief in, want Badminton Nederland bestaat dit jaar 90 jaar en dat vieren we graag! Hoe we het gaan vieren blijft nog een verrassing, maar bij deze alvast een kleine preview van 90 jaar badminton én een oproep aan jullie: beeldmateriaal, verhalen, filmpjes, kiekjes, herinneringen én informatie gezocht! Onderaan de blog staat waar het heen mag. Als je op onderstaande foto's een bekende ziet, dan horen we dat ook graag!

Artikel uit de Volkskrant 1963
Lilly ter Metz, ergens tussen 1966-1969
Spelers onbekend en datum onbekend, wie weet het?
Boudewijn Ridder 1970
De bouw van de Blokhoeve, rond 1981
Speel Badminton Krant, 1982
De jeugd, jaartal onbekend. Zie jij bekenden?
Landelijk Rekreanten Team Tournooi, jaartal onbekend

Kind en trainer, jaartal onbekend

Mark Caljouw, YDO 2018

Finale Eredivisie 2020, ons laatste event tot dusver

Het is echt een kadootje om door al deze mooie herinneringen te gaan en weer wat meer over de veelzijdige kant van badminton te leren. Nooit geweten dat badmintonners van glamour feestjes hielden en dat badminton in 1962 zo populair was dat het ledenaantal van de jeugd met 60% steeg! Ben jij één van deze badmintonners die in 1962 is begonnen met spelen, laat het mij weten op onderstaand emailadres!

Hoe 2021 corona technisch gaat lopen weet niemand, maar wat we wel weten is dat we 90 jaar Badminton Nederland niet zomaar voorbij laten gaan!

Graag hoor en/of zie ik jouw herinneringen. Deze mag je opsturen naar Bodil Holdijk.Schrijf je in voor ons blog om de laatste tips rondom ledenbehoud te krijgen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×