Terug

Appoldro duikt vol op AirBadminton!

Aan de andere kant van het scherm zit Dimmen van Otterloo. Hij vertelt super enthousiast en realiseert zich halverwege ons gesprek dat vereniging Appoldro waar hij niet alleen bij speelt, maar ook pr-bestuurslid is én prachtige foto’s voor maakt, het stiekem best goed doet als vereniging. Tijdens de eerste coronagolf hebben zij er zelfs leden bij gekregen! En dat hebben ze te danken aan AirBadminton. AirBadminton werd met open armen ontvangen en jeugdtrainer Martijn Hendal zag het als mooie kans om buiten te gaan spelen. Wat is het succes van AirBadminton bij Appoldro?

2020 Blog 10 01 Ab Zand Buiten

Het begint eigenlijk allemaal bij jeugdtrainer Martijn Hendal. "Martijn is altijd enthousiast", vertelt Dimmen. "Hij is een enorm gedreven man op badminton- en trainingsgebied. Toen hij lucht kreeg van AirBadminton wist hij dat dit een succesje kon worden en zag mogelijkheden voor de club om uit te breiden."

Martijn heeft vanaf het begin af aan de ontwikkelingen van AirBadminton gevolgd en zag het als mooie aanvulling voor de vereniging. Corona zorgde er in de eerste golf voor dat het reguliere badminton stil kwam te liggen maar voor Martijn was dit een uitgelezen kans om AirBadminton op zijn club te introduceren. Hij heeft als een van de eerste meegedaan aan de opleiding voor AirBadmintontrainers, zodat hij de juiste technieken kon gaan toepassen.

Vanaf het moment dat de jeugd weer mocht trainen is Martijn begonnen met AirBadminton. Dimmen vertelt: "De jeugd ervaarde een potje AirBadminton als een verademing en eindelijk konden ze als groep sporten, spelen en socialiseren. Al gauw werden ze steeds beter en dat motiveerde andere jeugdleden om ook mee te doen met de trainingen. Martijn breidde dit uit met een senioren groep en AirBadminton bij Appoldro was een feit."

Wat maakt AirBadminton zo ontzettend leuk?

Dimmen: "AirBadminton is speels voor de jeugd en vraagt veel meer fysieke inspanning en is erg dynamisch. We zijn begonnen op gras maar zijn al gauw overgestapt naar zand en hebben de conclusie getrokken dat spelen op zand echt een meerwaarde heeft. Tevens is het spelen op zand zo’n andere ervaring, dat men niet de vergelijking maakt met gewoon badminton, maar AirBadminton echt ervaart als een andere sport. Spelen op zand is heel sensorisch en het biedt de mogelijkheid om lekker naar de shuttle te duiken, iets wat je met gewoon badminton niet zo snel zal doen. Door op zand te spelen heb je de ultieme AirBadminton ervaring."

AirBadminton heeft naast de dynamische uitstraling ook een laagdrempelig gehalte. De slogan Always & Everywhere zegt het al: het kan altijd én overal. En eigenlijk mag er ook bij dat het voor iedereen is! AirBadminton is erg sociaal en dat past bij Appoldro. Het is een hechte club die klaarstaat voor al haar leden. "We zijn ook een actieve, ondernemende vereniging." vertelt Dimmen vol trots. "In deze tijden van corona is dat soms een uitdaging, maar we willen blijven ontwikkelen en met ons enthousiasme onze leden meekrijgen en betrokken houden. We kijken daarom vooruit en gaan AirBadminton het volgende seizoen weer aanbieden. Martijn heeft van AirBadminton een maatschappelijk betrokken doel gecreëerd voor de jeugd van Appoldro en hopelijk voor Apeldoorn. Daarvoor hebben we spullen nodig om te professionaliseren en dat is één van de redenen waarom we meedoen aan de Rabobank Club van het Jaar actie."
"Wat er ook gebeurt, wij staan te trappelen om volgend seizoen weer buiten te mogen AirBadmintonnen. Wie had dat ooit gedacht? Dat een zaalsporter dit ooit hardop zou zeggen?" sluit Dimmen af.

Alle foto’s in dit blog zijn door Dimmen gemaakt.

Heb jij als vereniging een bijzonder verhaal dat je wilt delen? Neem dan contact op met Bodil Holdijk via bholdijk@badminton.nl.

Schrijf je in voor ons blog om de laatste tips rondom ledenbehoud te krijgen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×