Terug

Badminton en Corona update week 26

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

Sporten algemeen


Woensdagavond heeft premier Rutte bekendgemaakt dat per 1 juli zowel binnen- als buitensport weer is toegestaan. Binnensportaccommodaties mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. Ook zijn per 1 juli wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.

Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

Protocol


Na aanleiding van de persconferentie van afgelopen woensdag is er een nieuw sportprotocol samengesteld. Klik hier voor de laatste versie van het Protocol verantwoord sporten Badminton Nederland week 26.

Badmintonreserveringssysteem


Toegangsbeheer om drukte in de accommodatie te kunnen controleren is een van de belangrijkste items in de protocollen. Badminton Nederland is bezig met de ontwikkeling van een reserveringssysteem waarmee verenigingen hun banen in tijdsblokken kunnen aanbieden aan hun leden met als doel de vereniging zo snel mogelijk, gefaseerd en verantwoord open te stellen. Klik hier om het hele artikel te lezen. Volgende week volgt er meer informatie over het reserveringssysteem.

Voor meer informatie kun je terecht op onze landingspagina Badminton & corona.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×