Terug

Spannende en emotionele derde dag op de Victor Dutch International in Wateringen.

Het was zaterdag een prachtige mooie zaterdag tijdens de Victor Dutch International in Wateringen. Hoogstaand badminton, emoties op en naast de baan én leuke nevenactiviteiten.

De als 6e geplaatste Maleisier Cheam won met speels gemak zijn wedstrijd, terwijl de Indonesische Hermansah nipt won met 22-20 en 21-19. De als 2e geplaatste Engelsman Penty won in twee games en mag het later op zaterdag in de halve finale opnemen tegen de opvallend sterk spelende Pool Dziolko.

De Deense Jakobsen had drie games nodig om de als 5e geplaatste Chinese Xuefei achter zich te laten. Opmerkelijk was de winst van de Maleisische Thinaah tegen de Thaise Buranaprasertsuk in twee games.

Spetterend en spannend

De mannendubbels waren spetterend en spannend, drie 3-gamers vol krachtig vermaak voor het aanwezige publiek. Uiteindelijk plaatsten de als 1e geplaatste Russen, de Indiers, de Denen en de Russen Khakimov en Parakhodin zich voor de halve finales.

Bij de dames wonnen onze Nederlandse dames Deborah Jille en Imke van der Aar hun kwartfinale, waarna ze het later op de dag zouden gaan opnemen tegen Chang en Cheng uit Taiwan. De als vierde geplaatste Belgische dames wisten zich te plaatsen ten koste van Deense dames, maar treffen in de halve finale wederom Deense dames. Dit duo Magelund en Ravn won verrassend tegen de als 2e geplaatste landgenoten.

Mixed

De mixen waren 2 gamers. De Francaises Tran en Corve schakelden de 1e geplaatsten uit en nemen het in de halve finale op tegen de Deense Melgaard en Thyrri. Het Belgisch koppel Vandenhoucke en Dierickx zal het opnemen tegen de als 2e geplaatste Delrue en Gicquel.

Clinic

Tijdens de wedstrijden werd in de aangrenzende trainingshal een training verzorgd voor spelers uit de regio door de spelers en trainers van de eredivisie van Le Credit Sportif Velo. Dit was een leuke ervaring voor de spelers, die roulerend met de eredivisiespelers konden trainen.

Erik Meijs Award

Voor de ombouw van de hal was een break ingelast, die voorafgegaan werd door de uitreiking van de Erik Meijs Award. De scheidsrechters hebben de speler genomineerd, die zij het meest atletisch, sportief en met een lach op de baan zijn wedstrijden vinden spelen. Daarom ontving de Engelsman Toby Penty uit handen van de ouders van Erik Meijs deze award.

Halve finales

Vanaf 16:00 uur werden de halve finales gespeeld op 2 banen. Bij de mannenenkels bleek Cheam uit Malysie na 2 games de meerdere van Hermansah. Het spel bestond uit vele lange krachtige ralleys. De powerplay wedstrijd, die Penty en Dziolko tegen elkaar speelde, leek geen einde te hebben. Uiteindelijk won de Pool de 3e game met 24-22.

Een ongekend zware strijd tussen de Deense Jakobsen en de oorspronkelijk Russische, maar voor Israel uitkomende Polikarpova. De als eerste geplaatste Deense speelde de als 3e geplaatste Israelische fysiek leeg en behaalde daarmee de finale. Zo ook de sterk spelende Thinaah uit Maleisie, die zich plaatste na 2 games.

Bij de mannendubbel werd de eerste finaleplek geclaimd door het Russische duo Khakimov en Parakhodin, maar de als 1e geplaatste Russen Abramov en Zinchenko werden niet hun tegenstanders, omdat George en Shukla uit India overduidelijk de sterkste waren. Helaas werden onze als vierde geplaatste Nederlandse dames Jille en van der Aar uitgeschakeld door Cheng en Chang en de als derde geplaatste Belgen door de overheersende Denen Magelund en Ravn

Bent u er zondag 15 april bij?

Kom de laatste dag van het internationale toernooi kijken hoe de finales worden gespeeld, waarbij je tussen de spelers direct naast de baan kunt zitten genieten! Kijk voor meer informatie op de site van het toernooi.

Met dank aan Paul de Graaf, toernooidirecteur van de Victor Dutch International.