Terug

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Voorspeeldag RTC Haarlem
Om jeugdige spelers te scouten voor het nieuwbakken RTC organiseren we op vrijdag 21 juni een RTC voorspeeldag. De voorspeeldag is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers vanaf 9 t/m 15 jaar die tenminste al 2x per week trainen bij een vereniging en/of een badmintonschool/extra trainingsplek.

Datum: Vrijdag 21 juni 2024
Tijd: 17.00 – 20.00 uur
Locatie: DE-GIRO hal, Badmintonplein 1, 2023 BT in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach nieuw RTC
Naast de komst van een nieuw RTC zijn we ontzettend blij dat we ook al een hoofdcoach hebben gevonden. Oud-topspeelster en meervoudig Nederlands kampioene Judith Meulendijks is aankomend seizoen de trainer in Haarlem. Meulendijks is naast een aantal andere trainers tijdens de voorspeeldag aanwezig om te beoordelen of je voldoende potentie hebt om in aanmerking te komen voor een plek bij het RTC.

Wat is een RTC?
Een Regionaal Trainingscentrum is een officieel trainingscentrum van Badminton Nederland waar kinderen vanaf ongeveer 12 jaar vier keer per week trainen om de stap richting de Nationale Jeugdselectie te maken en uiteindelijk richting de S-1-selectie die fulltime traint op Papendal. Voor de heel jonge talenten (9 tot 11 jaar) wordt er per RTC gekeken naar de opties om alvast een aantal dagen mee te komen trainen.

Tijdens de training is Ilse Vaessen van Badminton Nederland aanwezig om informatie te geven over het RTC en is er ruimte voor vragen. Naar aanleiding van de selectietraining zullen wij een terugkoppeling geven of een speler uitgenodigd wordt voor het nieuwe RTC.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 juni 2024 via dit formulier.

RTC

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×