Terug

NBBJ en Corona

NBBJ en Corona
Toen wij op 09 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig i.h.k.v. van verregaande Coronamaatregelen niet meer binnen gesport mocht worden overviel mij een gevoel van “Shit” maar ook wel een vorm van berusting.

Als we daar met z’n allen Corona op deze manier onder de duim kunnen krijgen dan prima toch. Eén week werd al snel twee en meer, één maand werd daarna weer maanden!! Toen wij eind februari de informatie kregen dat er weer buiten gesport mocht worden ben ik snel bij de NBBJ spelers en trainersstaf gaan inventariseren en zo hadden we al snel 20 spelers en meerdere trainers ter beschikking. Gelijktijdig afstemmen met sportcentrum de Braken in Boxtel waar wij gebruik konden maken van de tennisbanen en toiletten. Het totaal aan spelers werd in 2 groepen verdeeld en op dinsdag 09 maart konden wij voor de 1e keer weer aan de gang.

Ouders gingen zichzelf vermaken door boodschappen te doen, wat te wandelen of op afstand wat bij te praten maar waar het vooral om ging was om onze NBBJ spelers op een goede sportieve manier bezig te houden. Vasthouden of verbeteren van fysieke voorwaarden ter ondersteuning van de badminton vaardigheden, specifieke bewegingsleer i.h.k.v. looptechnieken en de keuzes daarin, indien mogelijk uiteraard afhankelijk van met name de wind wat shuttelen zoals over en weer slaan, multifeeding of rondom het net en natuurlijk ook nog wat andere (bal) spelvormen. Niet te vergeten het belangrijkste, sportplezier, teambuilding en socializen. Gezien de verbale en non verbale interactie wordt dat bovenstaande altijd gehaald en dat is dan ook weer de bodem/basis van de volgende training.

Om een idee te geven wat wij als badmintonners buiten op een tennisbaan allemaal aan het doen zijn het volgende (basis) programma 0-5 Begeleidende/zelfstandige warming-up incluis dynamisch rekken 5-15 Specifieke warming-up door beoefenen van diverse loop en slag oefenvormen met racket maar zonder shuttle 15-40 Fysieke voorwaarden zoals uithoudingsvermogen, snelheid, agility, kracht, lenigheid (vaak verpakt in een vorm van circuit) 40-50 Shuttle of balspel oefenvormen 50-55 Fun 60 Begeleidende/zelfstandige cooling-down incluis statisch rekken en opruimen

Tot slot a) een uur is vermoeiend maar wel leuk en eigenlijk veel te kort b) respect voor de ouders die toch maar zorgen voor vervoer en zichzelf bezig houden c) uiteraard zijn we in volle verwachting dat we weer naar binnen mogen maar tot die tijd vermaken we ons prima buiten.

Leon Florentinus. Hoofdtrainer NBBJ

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×