Terug

Badminton & Corona update week 30

Tot op heden hebben we jullie wekelijks, met uitzondering van vorige week, een update gegeven van de laatste ontwikkelingen omtrent de invloed van de coronamaatregelen op de badmintonsport. Deze week is voorlopig de laatste corona update in deze vorm.

Helaas is het coronavirus nog niet weg maar nu de sport in ruime mate is ‘open’ gegaan en de zomervakantie volop bezig is, droogt ook het acute en relevante nieuws op. Daarom stoppen we voorlopig met onze wekelijkse update. Mocht er aanleiding zijn om jullie tussentijds te moeten informeren, dan doen we dat.

Financiële regelingen

De overheid heeft sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Nederland een aantal financiële regelingen in het leven groepen om ondernemers, bedrijven en sportverenigingen te ondersteunen.

Vorige week publiceerde de overheid een financiële regeling voor amateursportverenigingen: de TASO. Via de TASO wordt in totaal € 20 miljoen beschikbaar gesteld aan sportverenigingen die niet in aanmerking komen voor één van de generieke steunmaatregelen zoals TOGS, NOW en TOZO. Verenigingen die in aanmerking komen voor deze nieuwe regeling ontvangen maximaal € 3500 ter compensatie van vaste kosten in de periode 1 maart 2020 – 1 juni 2020. Tussen 1 september 2020 en 4 oktober 2020 kunnen sportverenigingen via de website van DUS-I een aanvraag voor de TASO indienen.

Een compleet overzicht van alle financiële regelingen is hier te vinden.

Digitale regiovergaderingen

De geplande Regiovergaderingen gingen dit voorjaar niet door. Aangezien er dit jaar bij de regiovergaderingen afgevaardigden moeten worden gekozen organiseren we in september digitale regiovergaderingen. De Jaarvergadering is verplaatst naar zaterdag 10 oktober en de Bondsvergadering naar zaterdag 28 november.

Competitie

Eind juni zette de overheid alle lichten op groen voor de start van competities en toernooien in de sportwereld. Tijdens het uitoefenen van de sport in wedstrijdverband hoeft de 1,5 meter maatregel niet te worden toegepast. Als er geen veranderingen plaatsvinden in de huidige situatie start de Bondscompetitie zoals gebruikelijk in de tweede week van september.

Badmintonreserveringssysteem

Deze week lanceerde we ons reserveringsplatform en -app Woosh!. Het Woosh! platform is ontwikkeld om verenigingen te ondersteunen bij het verantwoord beschikbaar stellen van hun banen voor leden en niet-leden. Zeker in de huidige tijd is het fijn om overzichtelijk te hebben wie er in de sporthal aanwezig zijn. Lees hier meer over Woosh!.

Daarnaast werkt NOC*NSF haar FAQ over de meest gestelde vragen over het coronavirus en de sport regelmatig bij.

Voor meer informatie kun je terecht op onze landingspagina Badminton & corona.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?

Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.


Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×